Texas Holdem vs. Omaha Pokeri: Mikä on ero?

Uutiset

2021-11-10

Suosituimmat pokerimuunnelmat ovat Texas Holdem ja Omaha. Nämä kaksi korttipeliä kuuluvat samaan pokeriperheeseen.

Texas Holdem vs. Omaha Pokeri: Mikä on ero?

Molemmat pelit ovat yhtä viihdyttäviä, jännittäviä ja miellyttäviä pelata. Ne ovat myös vertailukelpoisia tällä tavalla. Toinen peleistä on enemmän toimintaa ja toinen passiivisempi. Siitä asti kun online -kasino Texas Holdem ja Omaha ovat hyvin samankaltaisia, näiden kahden välillä on joitain suuria eroja.

Alla on erot Texas Hold 'emin ja Omaha Pokerin välillä:

  • Taskukorttien määrän ja tiheyden käyttö

Merkittävin ero molempien välillä on "reikien" (taskukorttien) määrä, jonka jokainen pelaaja saa. Pelin alussa molemmissa tapauksissa jokainen pelaaja saa käden taskukortteja, jotka jaetaan kuvapuoli alaspäin.

  • Pelaaja saa kaksi taskukorttia Texas Hold'emissa ja neljä taskukorttia Omaha Pokerissa.

Pelaaja voi käyttää joko yhtä tai molempia taskukorttejaan Texas Holdemissa, kun taas Omaha -pokerissa hänen on käytettävä täsmälleen kahta neljästä hänelle annetusta taskukortista kootakseen pokerikäden, joka koostuu hänen kahdesta taskukortistaan ja kolmesta yhteiskortistaan .

Perustuu pelistrategiaan

Kun kortit on jaettu, pelaajien on tarkistettava kätensä, onko heillä pelattavaa korttia ennen panostuskierroksen alkua. Jokaisella pelissä on kolme vaihtoehtoa: he voivat joko soittaa sokeille, nostaa sen tai taittaa kätensä, jos he uskovat sen olevan heikko.

"Floppi" tapahtuu ensimmäisen panostuskierroksen jälkeen, ja jakaja jakaa kolme yhteistä korttia kuvapuoli ylöspäin. Toinen panostuskierros seuraa korttien jakautumista, ja "turn" -kortti jaetaan.

Seuraavana on "River" -vedonlyöntikierros, jossa jakaja jakaa viimeisen yhteisen kortin kuvapuoli ylöspäin. Kaikki osallistujat voivat luoda pokerikäden käyttämällä kolmea viidestä yhteiskortista. Nyt tulee viimeinen panostuskierros, ja pelaaja voittaa potin parhaalla viiden kortin kädellä.

Perustuu vertailevaan käsivoimaan

Näissä kahdessa pelissä taskukorttien määrä vaihtelee, mikä vaikuttaa pelistrategiaan. Koska jokainen pelaaja saa 2 ylimääräistä korttia käsiinsä, Omaha Poker korostaa "kolmiosaisia", "suoria", "värejä" ja "täysiä taloja" enemmän kuin muut pokerityypit. Tämän seurauksena Omaha Pokerissa "pari" harvoin voittaa käden. Toisaalta Texas Holdem palkitsee pelaajia, jotka pitävät "paria" tai "kahta paria" käsissään.

Perustuu bluffaukseen ja piirtämiseen

Omahassa vastustajan bluffaaminen on vaikeampaa, koska massiivisia voittokortteja esiintyy useammin. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta. Omaha -pokerin pelaajat ovat paljon epätodennäköisempää kuin Texas Holdem -pelaajat "luovuttamaan", koska heille annetaan paljon enemmän mahdollisuuksia lyödä kättä Omaha Pokerissa. Koska Omahassa on niin monia tapoja suorittaa käsi, sitä kutsutaan usein piirtopeliksi.

Perustuu isompiin kattiloihin

Useat muunnelmat ja yhdistelmät pitävät pelaajat kiinnostuneina Omahasta, joka tarjoaa suurempia potteja, koska jokainen pelaaja aloittaa pelin neljällä taskukortilla.

Top 3 Texas Hold'em -vinkkiä WSOP: lle
2021-12-01